Gastronomía de Cuba
Tretí marcový týždeň vám v reštauráciách a jedálňach spoločnosti Delirest predstavíme pestrú kubánsku kuchyňu
Hoci turisti jazdia na Kubu skôr kvôli plážam a miestna gastronómia je cudzincov stále tak trochu prehliadanou "Popoluškou", tamojšie taniere hrajú všetkými farbami. Podobne ako miestna hudba alebo architektúra, aj kubánska kuchyňa je nápaditou zmesou vybraných kulinárskych receptov a postupov, ktoré tu zanechali vlny cestovateľov od Španielov a Portugalcov až po Afričanov a Číňanov.
Marcový GastroKalendár Delirest Vám predstaví najtradičnejšie kubánske recepty. Kto však očakáva, že na ostrovnej Kube budú prevládať jedlá z morských plodov a rýb, môže byť prekvapený. Je síce pravda, že takéto jedlá tu majú svoje miesto, ale v kubánskej kuchyni dominuje bravčové, hydinové a hovädzie mäso.
Tretí marcový týždeň v Delireste ochutnajte Ropa Vieja - trhané hovädzie mäso s ryžou, zeleninou a fazuľovou pastou alebo náš skvelý Cubano Sandwich, bagetu plnenú trhaným bravčovým mäsom, údenou šunkou, ementálom, horčicou, uhorkami a zemiakovými lupienkami.